”Lung a kuai ee”

Ka ta hniang Ceu Ceu (Van Ceu Lian) sempi na far le nih ar fi le thlapa bang kan in zoh thla tuk mi,sunghno ka nu nih thih ah thih ti nun ah nun ti ti in an tlaih mi,chuahsempi ngei lo bang a lang ri li ral ah na khua sak le na um nak sau hman seh law…

Sem mawng kan si lio… kan ta far rual nuam te in kan tlawn len ti lio bang…ton than nak caan um te ko lai kan rak ti…a tu cu mangbang an lo dih ko ee…

Hi lei in na liam thawng theih cu na far le khua ci kan mui…Ni a tla ih khua a dei lo…Zaan mang ko khi kan hluan ee…Ni zei zat le kum zeizat dah na zuun kan tuar lai kan ti…Kannun nih a celh hrim lo…Nang can ah na sem fahniang te te pathum tal ton than nak caan um hram seh law…

Ka ta na liam hnu na luang cung te ah… vuai cik cek in mitthli he…tah ai len khi kan duh na in…kan ca ah vaw lei hi a ngan in a kau tuk rua ee…a lang ri li ral in…mitthli tang ah online thlah mi lawng kan rak zoh…

-Ka ta na ruak luang cung ah mu…daw tu tam tuk kan hmuh mi…kanmah ai ah mitthli he tampi an ii zel…bul tawl tu le hnem tu vial te hi vaw lei dongh tiang philh awk tha lo ee…

-Na thai sung nu le na sem fahniang pathum te ca zongah hnem tu Pathian si hram seh law…Bawipa tu nih in kil veng hram hna seh mu.

Zing Men Tial ”Mitthli he lomh bia kan hun tial ta”Ka tahniang Ceu Ceu(Van Ceu Lian) cu ruah lo pi in Nov14,2022 ni ah khua a sak nak Indianapolis ah a kan liam tak tik ah a chuah sem pi a far le hring tu a nu nih kan lung a kuai ih a celh in kan celh hrim hrim lo.

Chuah pi a far le vial te le a nu nih a lang ri li ral in kan tuah khawh mi zeihman a um lo.Sihmansehlaw kan ta hniang Ceu Ceu a nun dih ka in a zoh khenh tu le a herh mi zei zong vial te ruak suannak, thuhpinak,
ruakthlahnak vial te tuan vo a la dih tu nan dih lak cung ah lung lomhnak chim cawk lo kan ngei.

A bik in Ceu Ceu a khirhfabu a si mi CEBC khirhfabu si seh, Indiana um kan miphun hawi vial te le khua dang dang in a ruak thlah le a herh mi poh a kan bawm tu chungkhat rualchan vial te nan cungah kan ii lawm hringhran.

Indiana ah tan tak mi a nupi a fa le chungkhar vial te ca ah siseh, hringtu a nu khuasaknak Tlangzar le a U khua sak nak Falam ah si seh,a thih ka in a tu tiang khirhfabu le khua mi daw tu vial te nih thutpi nak le hnemhnak le ni li, ni nga chung nan caan sunglawi pek in nan kan bomh ca ah nan kan dawtnak vial te kan biak kan Pathian tu nih thlawchuah in pe hramย  ko hna seh ti hi kan thlacamnak a si.

Ceu Ceu nih a tan tak mi kaphnih chungkhar ca ah le a fa le ca ah thlacamnak in kan bawm rih hram uh.Ceu Ceu a dih dongh ni in a tu tiang kaphnih chungkhar nan kan zoh khenh mi khrihfa nun zia dawh cu midang cung zongah hmun hram ko seh.Ceu Ceu nih tan tak miย  hringtu a nu le a far le, 20.11.2022. Crd-Zing Man Tial

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*